• Welcome to Българският форум за Микротик.

Интернет от 1 доставчик с 2 отделни линка

Започната от pavlov77, Четвъртък, 28 Февруари, 2013, 01:02:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pavlov77

Здравейте!
Имам интернет от 1 доставчик, който ми е пуснал 2 линка. Искам единия да си го използвам за основен, а другия за backup. Ето какво направих:
eth 1 - ip xxx.xxx.xxx.203
eth 2 - ip xxx.xxx.xxx.204
eth 3 - local - xxx.xxx.xxx.1

Съответно всичко си е настроено и имам интернет но имам нет само примерно от 1 IP. Примерно като пусна пинг към абв от микротика и му задам да мине през eth1 имам пинг, а през eth2 нямам пинг.
Искам да разбера къде мога да бъркам, че да се получава така. До преди малко имах пинг навън от eth 1 а сега незнам по каква причина се прехвърли пинга на eth2 и пинга към eth1 спря.
Цялата ми идея когато eth 1 няма нет eth 2 да поеме трафика и после съответно eth 2 като му падне нета да мине на eth 1, като съответно МТ да мога да си го достъпвам и през 2та ИП адреса.
МТ е RB450G v.5.15
Направих и load balansing но не работи пак и не се получава. Чудя се дали не става някво loop-ване тъй като и двата ип адреса и двата линка са на един и същ доставчик. Правя го с два различни доставчика и нямам проблем, но като го направя същото на описанато по-горе и се бъгва нещо и нета спира. Имам чувството, че като е от един и същ доставчик и load балансинга не работи или не съм го конфигурирал правилно. Но с два различни доставчика работи. А все пак и гейта е един и същ и ме съмнява, че се бърка нещо и се получва loop.

Благодаря!

pavlov77

Joro711

Преди време и аз ползвах два отделни линка от един доставчик, но всичко си работеше перфектно. Единствено се наложи за определен компютър да задам ползване само на единия линк, защото имаше проблем с някаква онлайн игра при честата смяна на адресите.

Joro711

pavlov77

А дали може да ми пратиш някакви настройки да погледна, ще съм ти много благодарен.

Joro711

Цитат на: pavlov77 - Събота, 02 Март, 2013, 15:39:48А дали може да ми пратиш някакви настройки да погледна, ще съм ти много благодарен.

Заповядай!

Joro711